Proud to be Senior

Autoverzekering voor ouderen duur

augustus 31st, 2017

De premie die je voor een autoverzekering betaalt wordt hoger naarmate je ouder bent. Een 80-jarige is soms het dubbele kwijt dan dat een 65-jarige betaalt.

De auto verzekeren wordt duurder naar mate de chauffeur ouder is. Vergelijkingssite Geld.nl onderzocht hoeveel een bestuurder van 65, 70, 75 of 80 jaar moet betalen voor zijn autoverzekering. De verzekerde auto was in het onderzoek een Toyota Yaris uit 2007.
Niet alleen blijkt de premie duurder te worden naar mate de chauffeur ouder is, het aantal verzekeraars die ouderen als klant wil is ook kleiner. Zo kan een 65-jarige bij 27 verzekeraars terecht en een 80-plussers slechts bij 15.
De verschillen in premies zijn enorm. Een 80-jarige betaalt ten opzichte van een 65-jarige bij sommige verzekeraars het dubbele. Iemand van 70 betaalt bij sommige verzekeraars ruim een kwart meer premie dan iemand die vijf jaar jonger is. Tussen 70 en 75 jaar worden de verschillen groter. Inshared maakt het volgens het onderzoek het bontst. Als 75-jarige betaal je 53% meer premie dan als 70-jarige.
Oudere bestuurders betalen een hogere premie omdat ze een groter risico zijn.

Nico van Scheijndel

31 augustus 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.