Proud to be Senior

40-plus koopt liever nieuwe auto

augustus 29th, 2017

De kans dat een 40-plusser een nieuwe auto koopt is drie keer zo groot als dat een 40-minner dat doet. Comfort en zekerheid over vaste lasten zijn belangrijk.

Verzekeringstussenpersoon Independer deed onderzoek naar wie een nieuwe auto koopt en wie juist niet. Uit dit onderzoek dat ze in de eerste helft van dit jaar uitvoerden, blijkt dat 40-plussers drie keer zo vaak een nieuwe auto kopen dan 40-minners. Bestuurders tussen de 41 en 70 jaar kozen voor 4,7 procent een auto uit het bouwjaar 2016/2017. Bestuurders tussen de 21 en 40 jaar deden dat voor 1,5 procent.
Duik je dieper in het onderzoek, dan blijkt dat 40-plussers de nieuwe auto vooral kopen omdat een nieuwe auto minder onderhoud vergt en meestal zuiniger is dan een tweedehands auto. Bovendien verdienen 40-plussers nu meer dan ze tien jaar daarvoor deden en zijn ze vaak meer vermogend. Als ook nog de kinderen de deur uit zijn dalen de vaste maandelijkse lasten nog meer en is er ruimte voor een dure aankoop. Comfort en zekerheid blijken belangrijk voor de 40-plussers.
De top vijf van auto’s die 40-plusers kopen: 1: Renault Clio, 2 Kia Picanto, 3 Renault Captur, 4 Fiat 500 en 5 de Ford Fiesta.

Nico van Scheijndel

29 augustus 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.