Proud to be Senior

Witgoed moet langer mee

juli 4th, 2017

In een resolutie die die op een flinke meerderheid mag rekenen, wil het Europees Parlement laten weten dat witgoed langer mee moet gaan en makkelijker te repareren moet zijn.

De Europese Commissie moet zorgen voor langere garantietermijnen, ‘sterktecriteria’ per sector en op elk apparaat vermelding van een minimale levensduur. Dat staat in een resolutie van het Europees Parlement die op een flinke meerderheid mag rekenen. Witgoed, zoals wasmachines, haardrogers en stofzuigers, moeten langer goed kunnen werken. Of het Europees Parlement de producenten ervan verdenkt dat zij opzettelijk de levensduur van witgoed apparaten beperkt wordt niet duidelijk. Duidelijk is wel dat zij vindt dat alles waar een snoer aan zit langer mee moet gaan én makkelijker te repareren moet zijn. Bovendien wil ze dat reserveonderdelen gemakkelijker beschikbaar komen en het ontwerp van de apparaten reparatievriendelijker moet zijn.
Uit Europees onderzoek blijkt dat consumenten liever hun apparaten laten repareren dan dat zij meteen nieuwe kopen. Volgens de Europese consumentenkoepel Beuc maakt het vanuit een oogpunt van consumenten- of milieubescherming nauwelijks uit of de snelle veroudering het gevolg is van opzet of slijtage. “Kernpunt is dat de levensduur niet beantwoordt aan wat consumenten verwachten noch aan wat technisch mogelijk is.”

Nico van Scheijndel

4 juli 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.