Proud to be Senior

Verkeersboetes vernieuwd

juli 17th, 2017

Vanaf dinsdag 18 juli zit de verkeersboete die we thuis ontvangen in een nieuw jasje. De boetes zijn overzichtelijker, beter leesbaar en duidelijker over hoe te betalen.

De verkeersboete die we thuis ontvangen van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) ziet er vanaf dinsdag 18 juli anders uit. Zowel de vorm als de inhoud verandert, zo verdwijnt onder andere de acceptgirokaart. Alle informatie over de boete staat op een kant in begrijpelijk Nederlands. Verder verwijst het CJIB naar de website waar je verder alles zelf kunt regelen. Op de website kunnen overtreders hun boete betalen en foto’s inzien. Dit sluit aan bij de ambitie van de overheid, die vindt dat burgers al hun zaken met de overheid online moeten kunnen regelen. Het inningsproces is ongewijzigd. De betaaltermijn, het rekeningnummer of de manier waarop mensen bezwaar kunnen maken blijven hetzelfde.
Nieuw is ook dat Belgische ontvangers van een bekeuring hun boete kunnen betalen via de Belgische variant van iDEAL. Voorlopig is alleen de brief waarin de bekeuring staat gemoderniseerd. Andere brieven van het CJIB zoals de aanmaningen worden in een later stadium gebruiksvriendelijker. Dit sluit aan bij de ambitie van de overheid dat burgers al hun overheidszaken online moeten kunnen regelen.

Nico van Scheijndel

17 juli 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.