Proud to be Senior

Ongeveer 20 procent van alle verzekerden hebben in het overstapseizoen 2016/2017 een andere zorgverzekeraar overwogen, slechts weinigen stapten daadwerkelijk over.

Uit onderzoek van het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het NIVEL blijkt dat in het overstapseizoen 2016/2017 20 procent van de verzekerden heeft overwogen over te stappen naar een andere zorgverzekering. In oktober van 2016 verwachtte Zorgwijzer nog dat dit 8,9 procent zou zijn. Uiteindelijk stapten 6,4 procent van de verzekerden over naar een andere zorgverzekering.
Het percentage dat overweegt over te stappen naar een andere zorgverzekering wisselt steeds tussen de 19 en 28 procent. Gezonde en jonge verzekerden overwegen vaker een overstap dan ouderen en verzekerden met een minder goede gezondheid.
Dat twijfelaars toch niet overstappen komt bij een vijfde omdat de onderlinge verschillen tussen de verzekeraars te klein zijn. Verder zeggen de verzekerden die uiteindelijk niet overstapten dat de informatie die ze hadden om te kiezen onduidelijk was.

Nico van Scheijndel

11 juli 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.