Proud to be Senior

In een uitgewerkt plan biedt minister Schultz van Verkeer gemeenten de mogelijkheid om snorfietsen van het fietspad naar de rijbaan te verbannen.

De gemeente Amsterdam had de minister gevraagd of het mogelijk is om snorfietsen van het fietspad naar de rijbaan te mogen verbannen. Een meerderheid van de Tweede Kamer vroeg de minister vervolgens om maatregelen te onderzoeken. Dat heeft ze nu gedaan. In een brief aan de Tweede Kamer geeft ze aan welke mogelijkheden gemeenten krijgen als het aan haar ligt.
In het plan van de minister mogen gemeenten snorfietsen met een verkeersbord van het fietspad af sturen. De snorfietsers moeten dan een helm dragen. Ook mogen gemeenten de maximum snelheid op de rijbaan verlagen tot 30 kilometer per uur.
De gemeente Amsterdam wil de snorfietsen van het fietspad omdat snorfietsers die officieel maximaal 25 kilometer per uur mogen rijden, vaak harder gaan en daarmee overlast op het fietspad geven en onveilige situaties veroorzaken.
De Raad van State moet zich nog over het plan van de minister buigen, maar de Fietsersbond is alvast enthousiast. De Bond meent dat de overlast die te hard rijdende snorfietsers nu veroorzaken niet te tolereren is. De ANWB en brancheorganisatie RAI Vereniging en de Bovag moeten er juist niets van weten. Zij zien snorfietsers op de rijweg als vragen om problemen met de verkeersveiligheid. De ANWB vindt het niet logisch en snorfietser op de rijbaan wekt volgens haar irritatie bij andere weggebruikers.

Nico van Scheijndel

12 juli 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.