Proud to be Senior

Het gebruik van WhatsApp, Facebook en twitter is de laatste jaren onder ouderen flink toegenomen, het gebruik bij jongeren bleef vrijwel onveranderd.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde vanmorgen nieuwe cijfers over het internetgebruik. Jongeren tussen de 12 en 25 jaar zijn onveranderd koploper bij het gebruik van sociale media. Van hen gebruikt 95 procent sociale media. Steeds meer ouderen gebruiken deze media ook om met elkaar in contact te zijn en te blijven. Het gebruik van sociale netwerken onder 45- tot 65-jarigen nam toe van 70 procent in 2014 naar 83 procent in 2016. Onder 65-plussers steeg dit aandeel in dezelfde mate, van 26 procent naar 39 procent. Vooral het direct uitwisselen van berichten, bijvoorbeeld via Skype Messenger of WhatsApp, nam fors toe onder de 45-plussers, mede door het toegenomen smartphonebezit.
Wel zijn er verschillen tussen de ouderen onderling. Hoger opgeleiden gebruiken sociale media meer dan mensen met een (wat) lagere opleiding. Volgens het CBS gebruikt 91 procent van de Nederlanders met een hogere opleiding sociale media, 83 procent van de Nederlanders met een middelbare opleiding en 66 procent van de Nederlanders die laag opgeleid zijn. Hoger opgeleiden gebruiken professionele netwerken (zoals LinkedIn) meer, maar de verschillen zijn het kleinst bij populaire sociale netwerken als Facebook en Twitter.

Nico van Scheijndel

27 juni 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.