Proud to be Senior

Gisteren is het bestuurlijk akkoord ‘Bouwen aan kwaliteit’ ondertekend. Praktisch betekent dit dat er 170 miljoen euro extra naar de wijkverpleging gaat.

Er zijn meer ouderen, ze blijven langer thuis wonen en de vraag naar zorg thuis neemt toe. Het totale budget voor de wijkverpleging neemt door het gisteren gesloten akkoord ‘Bouwen aan kwaliteit’ volgend jaar met 170 miljoen toe tot 3,8 miljard totaal. Het extra geld is er voor handen aan het bed, om de kwaliteit van de wijkverpleging te verbeteren en voor de inzet van kansrijke e-health projecten.
Het extra geld is het resultaat van een lobby van verschillende maatschappelijke organisaties, zoals ouderenbonden, Mezzo (mantelzorgers), organisaties van verpleegkundigen en verschillende gemeenten.
De lobbyende organisaties zijn nog niet tevreden. De focus ligt wat hen betreft teveel op de verpleeghuizen. Onterecht vinden ze, want daar woont een minderheid van de ouderen (10 procent) terwijl juist hulp in huis en zorg nodig zijn. Dat het thuis nog vaak misgaat blijkt wel uit de nieuwsberichten die gaan over meer ouderen op de spoedeisende hulp en noodkreten van wijkverpleegkundigen zelf en de mantelzorgers.

Nico van Scheijndel

30 juni 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.