Proud to be Senior

In het Vechtdal gaat de tweede proef van start die langer thuis wonen van 65-plussers moet ondersteunen.

Veel ouderen hechten eraan zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, maar niet iedereen heeft daarvoor het juiste netwerk. Bovendien is het een gegeven dat in 2016 iedere vijf minuten een 65-plussers zich na een val bij de spoedeisende hulp meldde met alle gevolgen van dien.
Om ouderen te helpen langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen, gaat er in het Vechtdal een proef van start die 65-plussers daarbij helpt. Dit project met de naam TOM (Thuis Onbezorgd Mobiel) biedt ruimte aan 60 deelnemers. Het project is een samenwerking van VeiligheidNL, Nutricia, Philips, ONVZ Zorgverzekeraar en PostNL. Daarnaast wordt samengewerkt met lokale professionals zoals fysiotherapeut en diƫtist.
Om zelfstandig wonen te ondersteunen en vallen te voorkomen, wordt aan de deelnemers van de proef niet alleen een beweegprogramma aangeboden, maar krijgen ook persoonlijk voedingsadvies en een bewegingsmonitor van Philips, een apparaatje dat de bewegingen bijhoudt en analyseert. Deze interventies zorgen ervoor dat preventieve maatregelen kunnen worden genomen waar nodig. Om de kans op vallen te verkleinen, werken de deelnemers twee keer per week op hun eigen niveau met een fysiotherapeut aan spierkracht, balans en coƶrdinatie en krijgen ze voorlichting. Dit is het beweegprogramma In Balans van VeiligheidNL. Bij een geslaagde proef kan het systeem breder worden uitgerold.

Nico van Scheijndel

29 juni 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.