Proud to be Senior

Buurtpreventie populair

juni 8th, 2017

Al een half miljoen mensen zijn actief in een buurtpreventie WhatsApp-groep. In de praktijk blijkt dat criminaliteitscijfers dalen als er een groep actief is.

De buurtpreventie WhatsApp-groep begon in 2015 na een aantal pogingen tot inbraak bij de initiatiefnemers thuis in de gemeente Gooise Meren. Ondertussen zijn er twee jaar verder 7340 groepen actief , waarvan 62 in Belgiƫ en een in Duitsland. Wekelijks ontvangt het platform 60 aanmeldingen van nieuwe groepen. In de verschillende groepen zijn nu 500.000 mensen actief.
Met de WhatsApp-groep signaleren burgers verdachte situaties en personen in hun buurt. Onder andere kentekens van verdachte voertuigen, signalement van verdachte personen en inbraakgevoelige situaties mogen gemeld worden. Buurtpreventie blijkt een goed middel om er voor te zorgen dat inbraken en criminaliteit worden voorkomen en bestreden. In de praktijk blijkt volgens burgemeester Jean Paul Gebben van de gemeente Losser, dat de criminaliteitscijfers drastisch dalen als in een buurt WhatsApp groepen actief zijn.
Kijk hier om meer te weten over buurtpreventie of om mee te doen aan een groep bij u in de buurt.

Nico van Scheijndel

8 juni 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.