Proud to be Senior

Sinds maandag is het mogelijk om met je smartphone te reizen met het openbaar vervoer. Het lijkt een aantrekkelijk idee, maar zit nog vol hindernissen.

Het lijkt een aantrekkelijk idee, je smartphone voor nog meer functies te kunnen gebruiken. Vanaf gisteren is het mogelijk om met je smartphone in- en uit te checken in het openbaar vervoer. Je OV-chipkaart kan in je zak blijven zitten. Toch zijn er veel hindernissen die het algemeen gebruik nog in de weg staan. Zo moet je eerst drie app’s installeren voordat je aan de slag kan. Allereerst de OV-chip Wallet app om je te registeren, daarna de NFC Manager voor communicatie met de simkaart en daarna pas de nieuwe OV-chip mobiel app die het in- en uitchecken regelt.
Maar dan zijn we er nog niet. Want niet alle telefoons zijn geschikt en alleen klanten van KPN en Vodafoon kunnen er gebruik van maken. T-Mobile zegt geen plannen te hebben om NFC-inchecken te gaan ondersteunen.
De laatste hindernis ontmoet je als je een studentenreisproduct, kortingskaart of weekend vrij hebt. Ook dan kun je de smartphone (nog) niet gebruiken voor het in- en uitchecken.

Nico van Scheijndel

23 mei 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.