Proud to be Senior

Ten opzichte van een paar jaar geleden is er weer durf op de woningmarkt. Steeds meer huiseigenaren hebben de moed om een woning te kopen nog voor hun eigen woning verkocht is.

Een op de drie woningbezitters durft weer te dromen van een andere woning. De almaar stijgende woningprijzen en de nog steeds bijzonder lage hypotheekrente helpen daarbij. Het Centraal Bureau voor de Statistiek melde begin deze week dat de woningprijzen ten opzichte van april 2016 met 7,4 procent waren gestegen. Een hypotheek met een rente die tien jaar vaststaat heb je al voor 1,55 procent. Er is daardoor veel minder twijfel om daadwerkelijk te kopen dan een paar jaar geleden. Een en ander blijkt uit een onderzoek van Munt Hypotheken onder 1044 huizenbezitters.
Huizenkopers zijn zelfs zo overtuigd van de woningmarkt dat stedelijke huizenbezitters een nieuwe woning durven te kopen nog voor hun oude woning verkocht is. Buiten de stad is men voorzichtiger, daar durft een op de vijf het avontuur aan.
Tot voor kort werd verkopen voordat er een nieuwe woning was gevonden sterk afgeraden. De oude woning kon lang te koop staan en de eigenaar die al in zijn nieuwe woning woonde met dubbele lasten opzadelen. Die angst slibt langzaam weg, zeker in de steden.

Nico van Scheijndel

256 mei 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.