Proud to be Senior

Het basispakket van de zorgverzekering zal naar verwachting in 2018 worden uitgebreid.

Demissionair minister Schippers van Volksgezondheid heeft een aantal behandelingen toch in het basispakket zorgverzekering gelaten en een aantal vergoedingen uitgebreid. Eerder was er nog sprake van dat vitamines, mineralen en paracetamol 1000 mg uit het basispakket zouden verdwijnen. Na een lobby van de KBO-PCOB, KNMP en Ephor, het Expertisecentrum Pharmacie bij Ouderen, heeft de minister toch besloten deze medicatie te blijven vergoeden. Dat is goed nieuws voor de miljoen Nederlanders die deze middelen gebruiken. Als ze wel waren geschrapt had ze dat naar verwachting gezamenlijk 47 miljoen euro per jaar gekost.
De minister gaat in 2018 meer behandelingen vergoeden. Zo krijgen patiƫnten met artrose in de heup- en kniegewrichten vanaf januari 2018 de eerste 12 oefenbehandelingen vergoed. Oncologiepatiƫnten die behandeld worden met immuuntherapie krijgen vanaf volgend jaar een vergoeding voor het zittend ziekenvervoer van en naar de behandeling. In juni bespreekt het Tweede Kamer het voorstel. Daarna wordt het besluit definitief vastgesteld.

Nico van Scheijndel

22 mei 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.