Proud to be Senior

Nieuw briefje van € 50

april 4th, 2017

Vanaf vandaag brengt de Nederlandse Bank een nieuw briefje van € 50 in omloop. Het ziet er iets anders uit en is beter beveiligd tegen vervalsingen.

Trekt u vandaag geld uit de muur, dan bestaat de mogelijkheid dat u als een van de eersten een nieuw briefje van € 50 in handen hebt. Vanaf vandaag verspreidt De Nederlandse Bank het nieuwe biljet van € 50. Het nieuwe biljet maakt deel uit van de geleidelijke vervanging van de biljetten die in 2002 bij de invoering van de euro geïntroduceerd werden. Na het briefje van € 50 komen die van € 100 en € 200 aan de beurt. Het biljet van € 500 wordt niet vervangen vanwege zijn populariteit bij criminelen. Is een briefje van € 500 versleten, dan wordt het niet meer vervangen, zodat het langzaam uit het geldverkeer verdwijnt.
Het nieuwe briefje van € 50 is beter beveiligd tegen vervalsing. Het biljet heeft, net als het eerder vernieuwde twintigje, een doorzichtig venster met daarin een hologram met het portret van de mythologische figuur Europa. Verder bevat het een smaragdgroen cijfer en een aantal nieuwe echtheidskenmerken.

Nico van Scheijndel

4 april 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.