Proud to be Senior

De zoektocht naar een nieuwe woning duurt lang, soms wel anderhalf jaar voordat een geschikte woning is gevonden.

Uit een zoekersanalyse van het seniorenplatform Woonz.nl blijkt dat ouderen die een andere, geschikte woning zoeken, daar soms wel anderhalf jaar over doen. Van de woningzoekers die daarvoor Woonz gebruiken, zoekt de helft een direct beschikbare woning. De andere helft zoekt een woning die binnen of na zes maanden beschikbaar moet zijn.
De directeur van Woonz, Annemiek Schut, herkent het beeld dat uit het onderzoek naar voren komt. Een andere woning vind je niet een, twee, drie. Er zijn vele obstakels, zoals het opruimen van de eigen woning, financiële consequenties en de mening van de kinderen die een rol spelen. Het grootste probleem is misschien nog wel dat er gewoon te weinig geschikte woningen beschikbaar zijn en komen.
Een opvallend gegeven uit het onderzoek van Woonz is dat 32 procent van de woningzoekers buiten de eigen provincie zoekt. Het zoeken naar woonoplossingen is daarmee een landelijk vraagstuk geworden. Het idee dat ouderen altijd in de eigen wijk willen blijven raakt blijkbaar langzaam op de achtergrond.

Nico van Scheijndel

6 april 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.