Proud to be Senior

De rentevaste periode van hypotheekrente die huizenkoper vastleggen wordt steeds langer. Dat geeft zekerheid en is nauwelijks duurder.

De hypotheekrente die huizenkopers over geleend geld betalen is nog steeds erg laag. Door de toegenomen concurrentie op de hypotheekmarkt komt bovendien de rente voor de korte en lange rentevasteperiode steeds dichter bij elkaar te liggen. Reden voor veel huizenkopers om de periode waarin de rente vastligt zo lang mogelijk vast te leggen. De daarbij behorende reden is dat huizenkopers vrezen dat de rente op termijn weer zal stijgen en dan wonen ze met een lage rente wel zo goedkoop.
De rente voor een tien jaar vaste periode is nu rond de 2 procent, zet je de rente dertig jaar vast, dan betaal je rond de 3 procent. Toch is heel lang de rente vast zetten niet altijd gunstig. Vermoed je binnen tien jaar weer te verhuizen, dan kun je beter een kortere rentevasteperiode nemen. Tenzij je de hypotheek én de hypotheekrente van het nieuwe huis mee kan nemen naar het volgende huis. Helaas kan dat niet bij iedere hypotheek en dan is een kortere rentevaste periode met een lagere rente gunstiger.

Nico van Scheijndel

11 april 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.