Proud to be Senior

Vanaf volgend jaar gaan woningcorporaties tweemaal zoveel woningen bouwen als ze in 2015 deden. Met de verdubbeling werken ze aan het tekort aan betaalbare woningen.

Nu wonen in Nederland vier miljoen mensen in een huurwoning van een woningcorporatie en is er een lange wachtlijst van mensen die graag in een betaalbare woning willen wonen. Reden voor de woningcorporaties om de productie van nieuwe woningen te verdubbelen ten opzichte van 2015. Vanaf volgend jaar stijgt de productie van nieuwe woningen naar 34.000 per jaar. Gemeenten stellen daarvoor grond beschikbaar.
De woningcorporaties gaan hun nieuwe woningen energiezuiniger maken en toch betaalbaar. Bovendien beloven de corporaties dat al hun woningen in 2050 CO2 neutraal zijn. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de huurders.
De verhuurders hebben ook afgesproken dat zij de komende kabinetsperiode 10.000 daklozen gaan huisvesten. Voorwaarde is wel dat deze groep naast een goedkope huurwoning goede zorg en begeleiding krijgt.
Tenslotte komt er maatwerk voor speciale doelgroepen. Dat zijn bijvoorbeeld oud-gedetineerden, ggz’ers, statushouders (vluchtelingen) en ouderen. Er wordt bij de realisering van woningprojecten samengewerkt met gemeenten, huurdersorganisaties, zorgverleners en welzijnsinstellingen.

Nico van Scheijndel

21 april 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.