Proud to be Senior

Blok handhaaft huurverhoging

april 14th, 2017

Minister Blok van Wonen handhaaft de extra huurverhoging voor huishoudens met een hoger inkomen.

In een debat woensdag maakte minister Blok van Wonen duidelijk, dat hij de extra huurverhoging voor bewoners van een sociale woningbouw woning gewoon handhaaft. De recente constatering van de Raad van State, dat de huidige wet de Belastingdienst niet het recht geeft om inkomensgegevens door te geven aan verhuurders, ziet Blok als een technische onvolmaaktheid. Die onvolmaaktheid repareert hij nu met een nieuwe wet.
In de plannen van de minister mag de huur voor mooie woningen die erg goedkoop zijn, met 2,5 procent boven de inflatie (0,6 procent) stijgen. De huur gaat op 1 juli dit jaar voor mensen met een inkomen tot € 34.678 bruto per jaar met maximaal 2,1 procent omhoog. Voor mensen met een inkomen van € 44.360 met maximaal 4,6 procent en de groep daar tussen in, met maximaal 2,6 procent. AOW’ers met een inkomen van € 39.000 of meer en gezinnen met vier personen krijgen in 2017 maximaal 4 procent huurverhoging.
De SP stond in het debat op haar achterste benen en eiste een huurverlaging, nu de Belastingdienst de afgelopen jaren de inkomensgegeven onrechtmatig heeft verstrekt. De minister piekert er niet over en vindt ondanks de onvolkomenheid die de Raad van State constateerde, de juistheid van de extra huurverhoging niet minder. De minister hoopt dat de extra huurverhoging rijkere huurders beweegt om op zoek te gaan naar een andere woning, zodat de woningen met lage huren beschikbaar komen voor de doelgroep.

Nico van Scheijndel

3 maart 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.