Proud to be Senior

Meer dan de helft van de 50-plussers is bezorgd over de veiligheid van hun persoonlijke gegevens en treft maatregelen om die te beschermen.

Meer dan de helft van de 50-plussers (52 procent) heeft twijfels over de veiligheid van persoonlijke gegevens op internet. Met name grote commerciƫle bedrijven zoals Google en Facebook worden gewantrouwd. Vooral identiteitsfraude waarbij een ander zich voor jou uitgeeft wordt gevreesd: 49 procent is hier bezorgd over.
Om zichzelf en de persoonlijke gegevens te beschermen nemen de 50-plussers maatregelen. Zo heeft 70 procent unieke wachtwoorden voor verschillende accounts en wijzigt 38 procent de wachtwoorden regelmatig. Ook bankpassen krijgen zo nu en dan een andere pincode. Van alle fraude en gevaren is phishing de meest bekende vorm van internetfraude. Van de ouderen heeft zelfs 52 procent er al eens mee te maken gehad.
Een en ander blijkt uit een kwantitatief online onderzoek onder 1046 50-plussers van het Nationale 50plus Panel in opdracht van Startpagina.nl.

Nico van Scheijndel

11 april 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.