Proud to be Senior

Het demissionaire kabinet trekt 200 miljoen uit om de grootste personeelsproblemen in de zomermaanden in de verpleeghuizen te bestrijden, niet iedereen juicht.

Er komt 200 miljoen euro extra beschikbaar voor de verpleeghuizen in Nederland. Met dit extra geld moeten ze de personeelsproblemen in de zomermaanden oplossen. Het geld komt bovenop de 100 miljoen euro die eerder is toegezegd. Al dat geld is bestemd voor meer spreekwoordelijke handen aan het bed.
Niet iedereen is blij met het extra geld voor de verpleeghuizen. Ouderenorganisatie ANBO ziet liever dat het geld niet alleen bestemd is voor de verpleeghuizen, maar ingezet kan worden op andere plekken in de zorg waar het knelt. Het is bovendien de vraag of het genoeg is. Eerder berekende de Zorgautoriteit NZa dat er eigenlijk 1,3 miljard euro nodig is om de problemen in de zorg op te lossen.
Hoogleraar ouderengeneeskunde Rudy Westendorp denkt dat het extra geld een politiek signaal is. Volgens hem zijn er veel verpleeghuizen die met de huidige budgetten wel goede zorg kunnen leveren. Het is volgens hem dan ook eerder een kwestie van een goede organisatie, dan een tekort aan geld.

Nico van Scheijndel

19 april 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.