Proud to be Senior

Veel ouderen hebben overwaarde in hun woning, maar kunnen dit vanwege het lage inkomen niet opnemen om de woning seniorproof te maken.

Ouderenorganisatie ANBO maakt zich sterk voor meer financieringsmogelijkheden voor ouderen, die de overwaarde eigen woning willen opnemen om hun woning seniorproof te maken. Het blijkt voor ouderen met alleen een AOW en een klein pensioen vrijwel niet mogelijk om deze overwaarde te verzilveren. In gesprek met een aantal pensioenfondsen en financiers wordt er nu gezocht om dit toch mogelijk te maken. De voorstellen worden nu uitgewerkt en bij meer details nader bekend gemaakt.
Uit eerder onderzoek van de ANBO (2015) bleek dat 23 procent van de onderzochte ouderen (8000 leden) de overwaarde van de woning vrij wil maken en dit wil inzetten om de woning aan te passen. Velen liepen daarbij tegen financieringsproblemen aan.
Een alternatief voor het geld uit de woning opnemen is verhuizen. Ook dat doen steeds meer ouderen, de leeftijd van de gemiddelde koper steeg de afgelopen 22 jaar met vijf jaar. “Mensen denken steeds beter na over de vraag of de woning geschikt is voor de oude dag. Aanpassen is dan natuurlijk een optie, maar verhuizen ook”, zegt ANBO-directeur Liane Den Haan.

Nico van Scheijndel

13 maart 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.