Proud to be Senior

Twee derde van de autobezitters heeft geen verzekering die past bij de auto die ze bezitten. Door juist verzekerd te zijn kunnen ze € 100 tot € 500 per jaar besparen.

Van de 7,5 miljoen auto’s die privébezit zijn is 48 procent oververzekerd, dit blijkt uit onderzoek van Pricewise onder 500 autobezitters. Nog eens 20 procent in onderverzekerd. Volgens het onderzoek is slechts een derde adequaat verzekerd.
Een op de vijf autobezitters verzekert zijn auto maximaal, terwijl dat slechts bij een derde nodig is. De andere auto’s kunnen beter WA-verzekerd zijn of WA+ beperkt casco.
Ook autobezitters die hun auto WA+ beperkt casco hebben afgesloten zijn vaak niet goed verzekerd. Van hen is 35 procent oververzekerd en 37 procent onderverzekerd. Auto’s die alleen WA-dekking hebben zijn in 58% van de gevallen onderverzekerd.
Niet goed verzekerd zijn heeft een prijskaartje. Volgens Pricewise kunnen autobezitters door juist verzekerd te zijn € 100 tot € 500 per jaar besparen.
Volgens het Verbond van Verzekeraars komt oververzekering ook vaak voor bij pechhulp. Die hulp zit dan in hun autoverzekering terwijl ze bijvoorbeeld tegelijkertijd lid zijn van de ANWB.

Nico van Scheijndel

28 maart 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.