Proud to be Senior

Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66) en de directeur van ouderenorganisatie ANBO pleiten voor een bewindspersoon in het nieuwe kabinet die langer zelfstandig wonen in goede banen leidt.

Nederland kent 1,3 miljoen mensen van 75 jaar of ouder. Van hen woont 90 procent zelfstandig. Gaat het mis of wordt zelfstandig wonen moeilijker, dan zijn er niet veel woonvormen die het zelfstandig blijven ondersteunen. Woonvormen bijvoorbeeld waar je wel een eigen plek hebt, maar ook een collectieve ruimte zoals gemeenschappelijke woonkamer, keuken of tuin.
In de praktijk blijkt het realiseren van nieuwe woonvormen in combinatie met zorg niet eenvoudig. Hindernissen blijken financierbaarheid of gemeentelijke bureaucratie. Bovendien is het zelf ontwikkelen van nieuwe woonvormen tijdrovend en ingewikkeld, zowel voor particulieren als voor projectontwikkelaars. D66 Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66) en de directeur van de ouderenorganisatie ANBO Liane den Haan, pleiten er dan ook voor dat er in het nieuwe kabinet een bewindspersoon wordt benoemd die onnodige belemmeringen vanuit wet- en regelgeving gaat wegnemen. Hierdoor moet het gemakkelijker worden om nieuwe vormen van woonzorgcombinaties zoals serviceappartementen te ontwikkelen. Er is daadkracht van de politiek voor nodig om volgend en ondersteunend te zijn om aan de wensen van ouderen te voldoen.

Nico van Scheijndel

21 maart 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.