Proud to be Senior

De postbode helpt

februari 23rd, 2017

Er worden steeds minder brieven bezorgd door de postbodes in Nederland, maar PostNL heeft nieuwe klusjes voor ze, onder meer ouderen helpen.

De 20.000 postbodes in Nederland gaan in de toekomst andere werkzaamheden doen dan alleen post bezorgen. Uit tien verschillende experimenten blijkt dat de postbode meer kan dan met post alleen omgaan. Dat komt vooral omdat de postbode de ogen en oren van een wijk is. Hij komt overal en ziet alles.
In de pilots is onderzocht wat wel of niet werkt. Zo bleek onder meer het opnemen van waterstanden zeer succesvol. Van de 1000 adressen die al jaren de meterstanden niet opgaven, wisten de postbodes er in korte tijd 600 op te sporen. De postbodes fotografeerden in enkele steden het onkruid. In Rotterdam participeren bezorgers in de proef ‘Meld Isolement’ en komen ze in actie als de post hoog opstapelt en bewoners langdurig afwezig lijken.
De meeste postbezorgers zijn blij met de grotere variatie in hun werk. Inmiddels onderscheidt PostNL drie categorieën waar de postbodes kunnen helpen. ”Het bijstaan van hulpbehoevenden, het leefbaar houden van de publieke ruimte en het bijstaan van instellingen, die vroeger dichtbij zaten.”

Nico van Scheijndel

23 februari 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.