Proud to be Senior

Jaarlijks wordt bij honderden huishoudens ingebroken omdat de sleutelkluisjes waar hulpverleners gebruik van maken, makkelijk te kraken zijn.

Televisieprogramma Kassa deed afgelopen zaterdag onderzoek naar de veiligheid van sleutelkluisjes. Deze worden veelal gebruikt om hulpverleners toegang tot een woning te verlenen. Makkelijk voor de hulpverlener die met een code het sleutelkluisje kan openen en zo snel toegang tot de woning heeft. Makkelijk voor de hulpvrager die niet naar de voordeur hoeft om die te openen.
De sleutelkluisjes zonder politie-keurmerk blijken echter gemakkelijk te kraken. Binnen 15 seconden verschafte de ‘inbreker’ zich toegang tot de huissleutel.
Ouderenorganisatie KBO-PCOB wil af van de onveilige sleutelkluisjes. Totdat er een veilige oplossing is, adviseert de KBO-PCOB de hulpverleners om hun komst telefonisch aan te kondigen. Op die manier heeft de hulpvrager voldoende tijd is om de deur te openen.

Nico van Scheijndel

30 januari 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.