Proud to be Senior

Deskundigen verwachten een prijzenslag op het gebied van mobiel internetten. T-Mobile deed gisteren de eerste stap.

Onbeperkt bellen, sms’en én mobiel internet binnen Europa voor € 35 per maand, is het abonnement dat T-Mobile gisteravond presenteerde. Met dit aanbod voor consumenten en bedrijven opent de aanbieder een prijzenslag binnen het mobiel dataverkeer. Met het abonnement loopt de aanbieder ook nog eens vooruit op het einde van de roamingkosten in Europa per juni dit jaar.
Deskundigen verwachten dat ook de andere aanbieders nu met goedkopere abonnementen zullen komen waarbij het mobiel gebruik van internet aanzienlijk goedkoper zal uitpakken. Naast T-Mobile timmert ookTele2 al aan de weg met een data-abonnement van € 35 voor 24 gigabite per maand. De verwachting is dat de prijs van onbeperkt internetten snel zal dalen. Daar is ook ruimte voor want uit vergelijking blijkt, dat we in Nederland met een kleine € 30 per gigabite, een van de duurste landen in Europa zijn.
De goedkopere abonnenten maken de gebruiker minder afhankelijk van wifinetwerken. Door de onbeperkte databundel hoeft niet meer gewacht te worden met het kijken naar een video tot je bij een wifi-punt bent. Het dataverkeer zal daardoor toenemen van gemiddeld een gigabite per maand nu, naar misschien wel het niveau van de huidige recordhouders de Finnen, met zeven gigabite per maand.

Nico van Scheijndel

10 januari 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.