Proud to be Senior

Door de toename van het aantal ouderen dat gebruik maakt van sociale media weet nu 96 procent van de Nederlandse bevolking de weg naar deze communicatiemogelijkheid te vinden.

Ouderen doen steeds meer met sociale media. Uit het maandag door Newcom gepubliceerde rapport: Social Media Onderzoek 2017. Uit dit rapport blijkt onder andere dat twee derde van alle 65-plussers gebruik maakt van Facebook, dat is 10 propcent meer dan het jaar ervoor. De groei van Facebook wordt voornamelijk onder 80-plussers gerealiseerd.
Ook ander sociale media zijn populair. WhatsApp is nummer een met 10,9 miljoen gebruikers, 8 miljoen van hen gebruikt WhatsApp zelfs dagelijks. Na WhatsApp komen Facebook (10,4 miljoen gebruikers), YouTube (7,5 miljoen gebruikers) LinkedIn (4,3 miljoen gebruikers) en Instagram (3,2 miljoen gebruikers. Vooral Instagram is met een opmars bezig. Nu nog vooral bij jongeren van 15 tot 19 jaar, maar de groei zit daar vooral bij de groep 40-65 jarigen. Instagram heeft Twitter uit de top vijf gedrukt.
Op het moment van het onderzoek gebruikte 96 procent van de Nederlanders sociale media. De groei komt voornamelijk door 65-plussers, die er gebruik van zijn gaan maken.

Nico van Scheijndel

25 januari 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.