Proud to be Senior

Grote fondsen korten niet

januari 4th, 2017

Gisteren maakte het pensioenfonds ABP bekend niet te zullen korten op de pensioenen in 2017. Vrijdag brachten de andere drie grote pensioenfondsen dit nieuws al naar buiten.

Een half jaar geleden waarschuwde het pensioenfonds ABP nog dat korten op de pensioenen begin 2017 tot de mogelijkheden behoorde. Gisteren maakte dit pensioenfonds bekend toch niet te hoeven korten. Door goede resultaten op beleggingen en investeringen én omdat de rekenrente wat hoger ligt, is de beleidsdekkingsgraad van het ABP uit de gevarenzone. Hoe hoog die kritische grens precies is wordt later dit jaar vastgesteld.
De premie verhoging van gemiddeld 8 euro per maand gaat wel door. De premieverhoging heeft nu een klein positief effect op de dekkingsgraad, maar moet op de langere termijn zorgen dat de pensioenen op peil blijven.
Niet alleen het ABP hoeft dit jaar toch niet te korten, ook pensioenfonds Zorg en Welzijn en de metaalfondsen MPT en PME blijven boven de kritische grens. Het vijfde grote pensioenfonds BPF Bouw was nimmer in de gevarenzone van het korten.

Nico van Scheijndel

4 januari 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.