Proud to be Senior

Volgens informatie van het ministerie van Sociale Zaken gaan ouderen er het komende jaar gemiddeld 0,5 procent op vooruit. AOW’ers met alleen AOW meer, rijke gepensioneerden juist niet.

Voor het vierde jaar op rij neemt de koopkracht van Nederlanders toe. Opnieuw vooral bij werkenden, ook nu weer profiteren ouderen, maar wel minder dan werkenden. Gemiddeld gaat de koopkracht van AOW’ers er 0,5 procent op vooruit in 2017. Het gemiddelde vertekent wel, want ouderen met alleen een AOW gaan er door de hogere AOW en toeslagen, 0,9 procent op vooruit. Rijke ouderen met een pensioen van € 45.000 of meer blijven echter op nul steken. Dat laatste is het gevolg van de pensioenfondsen die door de aanhoudende lage dekkingsgraad nog steeds niet mogen indexeren.
In 2017 gaat 82 procent van de huishoudens er (iets) op vooruit, alleen dus de rijke gepensioneerden niet én huishoudens die twee ton of meer bezitten gaan er niet op vooruit. Vooral de lage rente en de hogere belasting in box 3 voor bezitters van € 100.000 of meer per persoon speelt de laatste groep parten.
Voor veel tweeverdieners stijgt de koopkracht slechts licht of daalt deze iets. Voor werkenden met een inkomen tussen de 40.000 en 75.000 euro verandert weinig op het loonstrookje.

Nico van Scheijndel

23 december 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.