Proud to be Senior

Ouderen met een lager opleidings- of inkomensniveau eten vaker ongezonder dan ouderen die hoger zijn opgeleid of meer inkomen hebben.

Ouderen met een lager opleidings- of inkomensniveau denken vaker ten onrechte dat ze voldoen aan de richtlijnen voor gezonde voeding dan ouderen die hoger zijn opgeleid of een hoger inkomen hebben. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Coosje Dijkstra. Ze ontdekte ook, dat ouderen met een lager opleidingsniveau of inkomen, het gezond eten om ziekten te voorkomen minder belangrijk vinden. Factoren die deze sociaaleconomische verschillen mogelijk verklaren, zijn de hoge prijs van vis en het niet lekker vinden van fruit.
De insteek van het onderzoek van de promovendus is het ontwikkelen van nieuwe interventies en beleid, die er voor moeten zorgen dat ook lager opgeleide ouderen gezond ouder worden. Gezonde voeding is daarbij van belang. Ken je de oorzaken van de sociaaleconomische verschillen in gezonde én ongezonde voeding, dan is er beleid te maken om het ongezonde gedrag te veranderen.

Nico van Scheijndel

7 december 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.