Proud to be Senior

Huurverhogingen 2017 bekend

december 29th, 2016

Het totaal aan huurstijgingen mag bij een woningcorporatie in 2017 niet hoger zijn dan 1,3 procent. Op individueel niveau zijn grotere huurverhogingen mogelijk.

Woningcorporaties mogen het totaal van hun huursom niet meer dan 1,3 laten stijgen volgend jaar, dat is inclusief huurverhogingen na verhuizing. Op individueel niveau mag de huurstijging maximaal 2,8 procent zijn, tenzij het huishoudinkomen meer was in 2015 dan € 39.000, dan mag de huurverhoging maximaal 4,3 procent zijn.
In tegenstelling tot voorgaande jaren geldt voor mensen met een AOW de huurverhoging niet meer op basis van inkomen. Ook voor bepaalde groepen chronisch zieken en gehandicapten, huishoudens van 4 personen of meer geldt volgend jaar een inkomensonafhankelijke maximale huurverhoging van 2,5 procent plus inflatie. De inflatie wordt in januari 2017 bekend gemaakt.
Omdat de totale huurverhoging van woningcorporaties niet hoger mag zijn dan 1,3 procent voor alle woningen die de corporatie bezit, beperkt die maatregel de huurverhogingen, ook die van rijkere huurders van sociale huurwoningen.

Nico van Scheijndel

30 december 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.