Proud to be Senior

De ANWB maakt ouderen mobiel

december 16th, 2016

Door ouderen die vervoer zoeken te koppelen aan mensen die vrijwillig hun diensten als vervoerder aanbieden, moeten ouderen mobiel blijven.

Ouderen kunnen mobiel blijven als ze worden gekoppeld aan mensen die hen wel voor een kort ritje mee willen nemen. De ANWB hoopt op die manier dat ouderen mee blijven doen in de maatschappij. Het gaat om korte ritjes naar bijvoorbeeld de kapper, een boodschap of een avond naar het theater.
Na een proef in Barneveld en Woerden, waar vorig jaar 80 vrijwilligers vierhonderd dorps- en stadsgenoten 4000 keer meenamen, is de dienst nu ook mogelijk in Abcoude, Mijndrecht en Woerden. De ANWB hoopt het komend jaar in 35 gemeenten actief te zijn met het project Automaatjes.
De vrijwilligers die hun diensten aanbieden, worden voordat ze aan de slag gaan eerst gescreend door de professionele organisaties. Bovendien moeten de aanstaande vrijwilligers een verklaring van goed gedrag overleggen.
Er worden momenteel meer soortgelijke projecten ontwikkeld om ouderen langer zelfstandig te laten wonen en functioneren. Zo werd onlangs een app geïntroduceerd waarmee jongeren zich aan kunnen bieden die een bijbaantje zoeken. Zij kunnen ouderen dan bijvoorbeeld helpen met boodschappen, grasmaaien of andere kleine klusjes.

Nico van Scheijndel

16 december 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.