Proud to be Senior

Er moet meer aandacht komen voor waardig ouder worden, drie maatschappelijke partijen hebben het initiatief genomen.

De ChristenUnie, Omroep Max en Ouderenbond KBO-PCOB pleiten voor een ‘zilveren stembusakkoord’. Met dit akkoord moeten politieke partijen nog voor de verkiezingen van 15 maart afspraken maken over waardig ouder worden. Het initiatief is een direct gevolg van de discussie over het voltooide leven en de mogelijkheid om dan een einde aan het leven te mogen maken. De drie initiatiefnemers denken verschillend over het thema voltooid leven, maar zijn het wel eens dat we waardig ouder moeten kunnen worden.
Concreet stellen de initiatiefnemers voor dat er een minister voor ouderenzaken moet komen, iets wat ook de ouderenpartij 50Plus in haar verkiezingsprogramma bepleit. Verder willen ze meer plekken waar ouderen samen kunnen eten, meer kleinschalige woonvormen, meer geld voor hospices en ruimere verlofregelingen voor mantelzorgers. Ook moeten jongeren vrijwilligerswerk gaan doen met ouderen, via een maatschappelijke dienstplicht. Dit laatste punt komt rechtstreeks uit het eigen verkiezingsprogramma van de ChristenUnie.
De initiatiefnemers willen dat de focus verschuift van kwaliteit van zorg naar kwaliteit van leven. Ze nodigen iedereen uit om ideeën aan te brengen en het pact te verstevigen.

Nico van Scheijndel

22 november 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.