Proud to be Senior

Er blijkt een groot verschil te zijn tussen de premies die ouderen en jongeren voor een aanvullende zorgverzekering betalen.

Een op de vier zorgverzekeraars laat ouderen meer betalen voor de aanvullende verzekering dan jongeren (geboortejaar 1990). Het verschil in premie is er bij de aanvullende zorgverzekering en ook bij de tandartsverzekering. Een en ander blijkt uit een onderzoek van het Zorgverzekering Informatie Centrum.
Uit dit onderzoek blijkt dat de gemiddelde premie voor de basisverzekering komend jaar met 7 euro toeneemt. Opvallend is dat ouderen voor een aanvullende verzekering gemiddeld € 11,30 duurder uit zijn dan jongeren bij het maximale pakket. Het meest betalen ouderen meer bij het Zilveren Kruis, daar is verschil in premie tussen jong en oud € 17,55. Andere verzekeraars met grote verschillen zijn: De Amersfoortse met € 17 euro verschil en FBTO met € 14,34 verschil tussen jong en oud.
Bij de tandartsverzekering is dit verschil gemiddeld € 6,30. Ook hier is het Zilveren kruis duurder voor ouderen met € 10 verschil. Opvallend is dat De Amersfoortse en FBTO juist geen verschillen in premie hebben tussen jong en oud bij de tandartsverzekering.
Weten of uw zorgverzekering onderscheid maakt tussen jong en oud, kunt u uitvinden door bij de zorgverzekeraar van uw keuze de geboortedata te veranderen bij de offerteaanvraag.

Nico van Scheijndel

28 november 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.