Proud to be Senior

Met de invoering van Mijnpolitie kunnen nu ook personen die een klein delict hebben aangegeven bij de politie, volgen wat de politie met hun zaak doet.

Na een zomer proefgedraaid te hebben in Noord-Holland, kunnen nu landelijk personen die een klein delict hebben aangegeven volgen wat er met hun aangifte wordt gedaan. Kleine delicten zijn bijvoorbeeld diefstallen, vernielingen en internetoplichting. Via de persoonlijke pagina Mijnpolitie op de site van de politie, kan de persoon die aangifte heeft gedaan inloggen en zien welke stappen de politie neemt na aangifte. Daarnaast worden ze per e-mail op de hoogte gehouden als er veranderingen zijn in hun zaak.
Nu worden slachtoffers van zware delicten persoonlijk geïnformeerd. Slachtoffers van minder zware criminaliteit, maar met een grote persoonlijke impact worden sinds 2013 in persoon of telefonisch op de hoogte gehouden van vorderingen in hun zaak. Daar is nu de informatie bij kleine delicten bij gekomen. In de eerste twee maanden werden vanuit Mijnpolitie 125.000 e-mails verstuurd naar aangevers om hen op de hoogte te houden.
De afgelopen zomer is zoals gezegd in Noord-Holland proef gedraaid met het Mijnpolitie en de eerste resultaten zijn volgens de politie positief. Oscar Dros, politiechef Nood-Holland en portefeuillehouder slachtofferzorg tempert de hoge verwachtingen van het pakken van de daders. “Het oplossingspercentage van aangiftes ligt rond de 25 procent, waarvan niet veel veranderd. Maar we zijn wel transparant over wat er met een aangifte gebeurt”.

Nico van Scheijndel

4 november 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.