Proud to be Senior

Voedingsvinkje gaat verdwijnen

oktober 19th, 2016

Het vinkje op voedingsmiddelen dat aangeeft dat dit product de beste keuze binnen dit assortiment is, gaat verdwijnen. Een voedingsapp moet de consument beter gaan informeren.

Tien jaar geleden is het voedingsvinkje geïntroduceerd zodat het voor consumenten in een oogopslag duidelijk is welke product binnen zijn productgroep de beste keuze is. Die opdracht is mislukt. Het logo brengt consumenten in verwarring, niet in de laatste plaats omdat het vinkje ook staat op ongezonde producten. Die ongezonde producten met een voedingsvinkje zijn dan toch de beste keuze uit het assortiment chocolademelk of mierzoete popcorn.
Om aan de onduidelijkheid een einde te maken, laat minister Schippers van Volksgezondheid een voedingsapp ontwikkelen. De app biedt consumenten de juiste informatie over de samenstelling en voedingswaarde van producten. Op die manier krijgen consumenten objectieve en heldere informatie. De bedoeling is dat mensen zo in één oogopslag zien of een product bijvoorbeeld gluten, veel calorieën of vet bevat.
De minister maakte vandaag bekend dat het ik-kies-bewust-vinkje gaat verdwijnen als de nieuwe app beschikbaar is.

Nico van Scheijndel

19 oktober 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.