Proud to be Senior

SUV populair bij ouderen

oktober 4th, 2016

Het was al bekend dat ouderen de belangrijkste groep kopers van nieuwe auto’s zijn, vooral SUV’s zijn populair.

Op de afgelopen 50Plus beurs stonden de SUV’s zij aan zij, en dat is niet voor niets. Deze auto’s die wat hoger op hun wielen staan, zijn populair bij de oudere autokopers. Het is dan ook niet verrassend dat de verkoop van deze nieuwe SUV’s flink in de lift zit, aangezien ouderen de belangrijkste kopers van nieuwe auto’s zijn.
De SUV had eerder geen goed imago, het was een benzineslurper en je was al snel een aso als je in zo’n auto reed. De nieuwe SUV lijkt stoer, maar maakt zijn verwachting als SUV niet waar. Onder de motorkap ligt namelijk dezelfde motor als bij zijn lagere broers. De nieuwe SUV mag dan een asfaltridder zijn, hij is er niet minder populair door.
De nieuwe SUV is steeds zo’n 10 tot 15 centimeter hoger dan een reguliere auto, wat erg prettig is met heup- of knieklachten. Ondanks zijn populariteit bij oudere autokopers is het geen suf bejaardenautootje. Autoverkoper Ralph den Haan prijst de Peugeot 3008 SUV aan als een heel stoere ruime auto. Autokopers herkennen zich in dat beeld. Werden er in 2012 nog 5 procent nieuwe SUV’s verkocht, dit jaar is dat ruim verdriedubbeld.

Nico van Scheijndel

4 oktober 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.