Proud to be Senior

Ruimere hypotheek in 2017

oktober 28th, 2016

De regels voor het verstrekken van een hypotheek worden ruimer. Ook komt er een Platform Maatwerk waar ouderen van kunnen profiteren.

Bij het verstrekken van nieuwe hypotheken in 2017 wordt het inkomen van de partner voor een groter deel meegenomen. Het verschil in het maximale hypotheekbedrag tussen eenverdieners en tweeverdieners met eenzelfde inkomen neemt dan verder af. Op termijn zal het inkomen van de partner zelfs helemaal meetellen in de berekening van de maximale hypotheek. Het effect is dat er meer geleend kan worden in 2017.
Het NIBUD die de regels voor de maximale hypotheek jaarlijks publiceert, liggen ten grondslag aan de ruimere hypotheek. Die regels zijn soepeler geworden doordat de hypotheekrente laag is en het inkomen van veel Nederlanders gestegen.
Niet iedereen profiteert echter nog van de soepeler hypotheekregels. Om ook die groep beter van dienst te zijn start de minister van Wonen het Platform Maatwerk. Dit platform waarin verschillende ministeries participeren, moet de knelpunten rond maatwerkhypotheken in kaart brengen en naar oplossingen zoeken. Vooral ouderen, zzp’ers of startende ondernemers kunnen profijt hebben bij het nieuwe platform. Met maatwerkhypotheken kunnen banken, mits onderbouwd, afwijken van de standaard leenvormen zodat ook ouderen die goedkoper willen wonen een hypotheek kunnen krijgen.

Nico van Scheijndel

28 oktober 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.