Proud to be Senior

Zorgpremie stijgt fors

september 27th, 2016

De eerste premie voor de basisverzekering is bekend. De premie stijgt met € 9,25 veel harder dan de € 3,50 die de minister eerder verwachtte.

Traditiegetrouw komt de Schiedamse zorgverzekeraar DSW als eerste met de premie zorgverzekering voor het komende kalenderjaar. De premie voor de basisverzekering stijgt bij de Schiedamse zorgverzekeraar van € 87,75 naar € 108 per maand, een stijging van 9,4 procent. De premiestijging met € 9,25 is veel hoger dan minister Schippers bij de presentatie van haar begroting eerder bekend maakte: € 3,50.
De premie die DSW bekend maakte, is vaak een richtlijn gebleken voor andere zorgaanbieders. We zullen dus in 2017 meer kwijt zijn aan onze zorgverzekering. Een van de redenen van de stijging bij DSW, is dat zij minder geld uit hun reserves halen om de premie laag te houden. Andere belangrijke factoren zijn de uitbreiding van het verzekerde pakket van de basisverzekering, de loon- en prijsstijgingen in de zorg, de nieuwe dure geneesmiddelen die erbij zijn gekomen en de wijkverpleging die onder de basisverzekering valt.
Dat laatste is sinds 2015 al het geval, maar in de eerste vijf jaar van die overheveling van de wijkverpleging naar de zorgverzekeringswet, paste de overheid een bedrag bij dat in vijf jaar wordt afgebouwd. Dat zorgt nu voor het eerst voor een extra verhoging van de premie.
De premie voor de zorgverzekering stijgt volgend jaar, maar de zorgtoeslag gaat met € 2 per maand omhoog en de inkomensafhankelijke premie zorg verzekering daalt met 0,1 procent, Bij een inkomen van € 25.000 is dat € 25 per jaar. Netto stijgen de kosten voor de zorgverzekering voor iemand met € 25.000 dus naar verwachting met € 5,16 per maand.

Nico van Scheijndel

27 september 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.