Proud to be Senior

Vrije artsenkeuze doorslaggevend

september 30th, 2016

Bij het kiezen van een zorgverzekering is de vrije artsenkeuze het meest doorslaggevend, nog voor de hoogte van de premie.

In een onderzoek naar de afwegingen die mensen maken voordat zij kiezen voor een bepaalde zorgverzekering is het hebben van een vrije artsenkeuze het meest doorslaggevend. Vervolgens speelt de hoogte van de premie een rol. Dit zijn de conclusies van het promotieonderzoek waarop Domino Determan gisteren aan de Erasmus Universiteit promoveerde.
Zoem je meer in op de onderzoeksresultaten, dan blijkt dat respondenten van 45 jaar of ouder, respondenten met één of meer chronische aandoeningen en respondenten met een bruto inkomen van 3000 euro of meer per maand, de vrije artsen keuze het meest belangrijk vinden. Voor jongeren, gezondere en minder welvarende respondenten is juist de premie van de zorgverzekering het belangrijkst. Zij vinden maximaal € 15 korting op een polis met een beperkte keuzevrijheid het overwegen waard. Bij dit type polis heeft de zorgverzekeraar afspraken gemaakt met bepaalde zorgverleners. Dat houdt in dat je met zo’n polis zorg van een beperkt aantal aanbieders volledig vergoed krijgt.
In het onderzoek is onderzocht of er verschillen zijn in de afwegingen op basis van leeftijd, gezondheidstoestand en inkomen.

Nico van Scheijndel

30 september 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.