Proud to be Senior

De premie voor de zorgverzekering stijgt volgend jaar slechts licht en komt op het niveau van 2012, maar biedt meer zorg.

Gisteren werd al bekend dat het eigen risico zorgverzekering volgend jaar gelijk blijft: € 385 per persoon. Het AD wist informatie te krijgen over de premie van de zorgverzekering, die stijgt volgend jaar met € 3,50 naar € 103,50 per maand. Nu is de gemiddelde zorgpremie voor de basisverzekering die verzekeraars rekenen ongeveer € 100 per maand. Een en ander zou blijken uit de stukken van Prinsjesdag.
De premie die minister Schippers voorstelt, is een richtlijn voor de verzekeringsmaatschappijen. Medio november moet de premie bekend zijn die zorgverzekeraars aan hun klanten gaan vragen.
Door eerdere maatregelen om de zorgkosten te beheersen, valt de premiestijging volgens ingewijden mee. Zo mag het aantal behandelingen door ziekenhuizen, huisartsen en de geestelijke gezondheidszorg slechts beperkt groeien. Verder onderhandelt minister Schippers van Volksgezondheid met fabrikanten over acceptabele prijzen voor peperdure medicijnen.
Naast de premiestijging neemt ook de maximale zorgtoeslag licht toe. De tegemoetkoming in zorgkosten voor de laagste inkomens stijgt in 2017 met zo’n 2 euro per maand. De ingreep is bedoeld om de koopkracht van minima op peil te houden.
De premie stijgt licht en is daarmee vergelijkbaar met de premie uit 2012, maar de zorg die voor dat geld geboden wordt is veel uitgebreider. Zo wordt de wijkverpleging nu uit de zorgverzekering betaald en ook dure ingrepen als het kunsthart en dure oncologische behandelingen. Volgend jaar komen daar bepaalde plastisch chirurgische ingrepen bij, net als fysiotherapie bij etalagebenen en tandvervanging tot 23 jaar.

Nico van Scheijndel

7 september 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.