Proud to be Senior

Plannen Prinsjesdag uitgelekt

september 9th, 2016

RTL Nieuws had gisterenavond toch weer de primeur van de uitgelekte Miljoenennota. Zoals verwacht gaan ouderen er volgend jaar wel op vooruit, maar de ANBO wil meer.

Volgens de miljoenennota die RTL Nieuws al heeft kunnen inzien gaan ouderen er volgend jaar gemiddeld 0,7 procent op vooruit. Werkenden en uitkeringsgerechtigden 1,1 procent. De cijfers komen overeen met wat eerder uitlekte. Voor een evenwichtig koopkrachtbeeld zet het kabinet 1,5 miljard euro opzij. De koopkracht van ouderen wordt ondersteund door het verhogen van de zorgtoeslag, de huurtoeslag en de ouderenkorting. Verder wordt het geld dat het kabinet beschikbaar heeft, gebruikt om de bezuinigingen op de verpleeghuiszorg terug te draaien.
Ouderenorganisatie ANBO is blij met het koopkrachtherstel, maar is nog niet tevreden. Vooral voor gepensioneerden met middeninkomens en ouderen die erg hoge zorgkosten hebben, zou het kabinet volgens directeur Liane den Haan meer moeten doen.
Het kabinet had bij het opstellen van de begrinting voor 2017 1,5 miljard te verdelen. Daarvan gaat 400 miljoen naar het ministerie van Volksgezondheid, 450 miljoen naar Veiligheid en Justitie, 300 miljoen naar Defensie, 200 miljoen naar Onderwijs, 100 miljoen naar arme kinderen en 50 miljoen euro naar eenverdieners met een chronische zieke partner.

Nico van Scheijndel

9 september 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.