Proud to be Senior

Oopoeh wint eenzaamheidsprijs

september 26th, 2016

Oopoeh biedt volgens professionals en beleidsmakers bij gemeenten de beste dienst om eenzaamheid te bestrijden, huisdieren spelen de hoofdrol.

De Nationale Eenzaamheidsprijs 2016 is in de afgelopen Week tegen de eenzaamheid gewonnen door Oopoeh. Deze Amsterdamse stichting koppelt 55-plussers aan baasjes die een oppas zoeken voor hun huisdier. Zo krijgen de 55-plussers die een huisdier missen, het plezier van een huisdier maar niet de complete zorg. De meeste mensen zorgen voor een hond of een kat, maar op de website worden ook knaagdieren, reptielen, vissen, vogels en varkens aangeboden.
De initiatiefnemers van Oopoeh zien al dat hun dienst echt een verschil maakt in het leven van veel ouderen in Nederland en ze vinden het erg mooi om te merken dat ook andere professionals en beleidsmakers dit nu beamen. De jury roemde tijdens de nominatie het innovatieve karakter van dit initiatief, het aanspreken van de affectieve vermogens van ouderen en de praktische oplossing die positief uitpakt voor de oudere, het baasje en het huisdier. De prijs bestaat uit een bedrag van € 5.000 en een kunstwerk.
De stichting is in Amsterdam begonnen en biedt haar diensten nu in heel Nederland aan. Voor opa’s en oma’s is de dienst gratis, baasjes betalen inschrijfkosten en een lidmaatschap per maand.

Nico van Scheijndel

26 september 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.