Proud to be Senior

Uit een conceptdocument van de Europese Commissie blijkt dat de kosten voor gebruik van internet in landen van de EU niet hoger mogen zijn dan thuis.

Internetgebruik in het buitenland mag volgens een conceptdocument van de Europese Commissie vanaf 15 juni volgend jaar niet hoger zijn dan thuis. Er zijn wel enkele spelregels. Zo gelden de nieuwe regels voor maximaal 90 dagen per jaar en voor maximaal 30 dagen aaneengesloten. Bij langer (aaneengesloten) gebruik wordt het gezien als verblijf in het buitenland. Als er sprake is van een bundel, kan de provider bij overschrijding van de limiet wel extra kosten in rekening brengen, zolang die niet hoger zijn dan de Europese limiet. Dit maximum is volgens de Commissie, 5 cent per minuut voor bellen, 1 cent per sms en 85 cent per MB.
Bellen en internetten in het buitenland is altijd duurder geweest dan in Nederland. Dat komt omdat de provider hier het netwerk van een provider in het buitenland gebruikt waarvoor extra betaald moet worden. Die extra kosten brengt de provider weer in rekening bij de klant. Als ook het Europees parlement en de EU-lidstaten zich over het voorstel hebben gebogen, kan bellen en internet gebruik in het buitenland voor dezelfde kosten als in Nederland.
Vooruitlopend op de nieuwe Europese regels bieden steeds meer aanbieders abonnementen aan waarbij bellen en internetten voor het zelfde tarief kan als in Nederland.

Nico van Scheijndel

6 september 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.