Proud to be Senior

Gele praatpaal verdwijnt

september 22nd, 2016

De gele praatpalen waarmee automobilisten met pech de hulp kunnen vragen gaat verdwijnen. Er wordt door het toenemend aantal mobieltjes te weinig gebruik van gemaakt.

Tot uiterlijk 1 juli 2017 zijn de praatpalen nog te gebruiken, maar daarna moeten automobilisten zorgen dat ze een mobieltje in de auto hebben waarmee ze hulp kunnen vragen. De 3350 gele praatpalen die sinds 1971 om de twee kilometer langs de snelwegen staan gaan namelijk verdwijnen. Er wordt volgens de ANWB te weinig gebruik van gemaakt, slechts 30.000 keer per jaar. Als de praatpaal wel gebruikt wordt, dan vaak door automobilisten die hun mobieltje vergeten zijn, omdat de batterij bijna leeg is of omdat de gebruiker geen beltegoed meer heeft. Slechts een enkeling heeft geen mobiele telefoon.
In de brief van minister Schultz van Haegen van infrastructuur aan de Tweede Kamer geeft ze aan dat de ANWB en Rijkswaterstaat denken dat de praatpalen binnen enkele jaren overbodig zullen zijn. Bovendien is het veiliger om niet langer langs de weg te hoeven lopen.

Nico van Scheijndel

22 september 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.