Proud to be Senior

Koopkracht stijgt 1 procent

augustus 26th, 2016

Het bericht uit de Telegraaf van gisteren wordt door andere Haagse bronnen bevestigd. De koopkracht stijgt voor iedereen volgend jaar naar verwachting met 1 procent.

De ouderenbonden mogen tevreden zijn als het bericht van de NOS klopt, dat de koopkracht voor iedereen volgend jaar met 1 procent zal toenemen. Het vele lobbywerk en de protestacties lijken hun vruchten af te werpen. Gisterenochtend kwam de Telegraaf al met het bericht dat de koopkracht van ouderen zowel met alleen AOW als ouderen met AOW en een aanvullend pensioen gerepareerd zou zijn. Andere Haagse bronnen bevestigen dit beeld nu.
Na afloop van de ministerraad wilde de meeste bewindslieden weinig kwijt. Minister Blok van Wonen meldde, dat het kabinet een heel eind is gekomen met de besprekingen en dat het met een heel mooi koopkracht-pakket komt voor alle groepen. Volgens hem is uit alle macht geprobeerd te regelen dat ook de koopkracht van ouderen er netjes uitziet en is dat ook gelukt.
Hoewel het Centraal Plan Bureau de kabinetsplannen nog moet doorrekenen is de verwachting van de coalitie dat de verschillende inkomensgroepen er volgend jaar 1 procent op vooruit gaan. Met Prinsjesdag maakt het kabinet de precieze cijfers bekend.

Nico van Scheijndel

26 augustus 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.