Proud to be Senior

Ouderen vaak onderverzekerd

juli 11th, 2016

Uit onderzoek van ouderenorganisatie ANBO, blijkt dat veel ouderen onderverzekerd zijn. Vooral over de opstal-, inboedel- en reisverzekeringen zijn er zorgen.

Uit een peiling van ouderenorganisatie ANBO over wel of niet goed verzekerd zijn, blijkt dat ouderen vaak zonder het zelf te weten onderverzekerd zijn. Dat wreekt zich als er schade is, dan wordt niet het gehele schade bedrag uitgekeerd of komen extra kosten voor medische behandelingen voor eigen rekening. In het onderzoek geeft ruim 80 procent van de respondenten aan te denken dat zij goed verzekerd zijn voor medische kosten in het buitenland. Bij zowel de opstal- als bij de inboedelverzekering zegt meer dan de helft dat ze de verzekering niet hebben aangepast, nadat ze nieuwe meubels hebben gekocht of er verbouwd is.
De respondenten zijn zich vaak niet bewust van het feit dat ze onderverzekerd zijn. Ze gaan ervanuit dat de dekking van de bestaande verzekering automatisch hoog genoeg is om de schade bij diefstal of brand te verzekeren. Volgens de ANBO is dat pertinent onjuist en ze roept ouderen op om hun verzekering na te kijken of voor de zekerheid een telefoontje naar de verzekeringsmaatschappij te plegen.
Ben je onverzekerd bij brand of diefstal, dan krijg je bij schade niet het gehele schade bedrag uitgekeerd. Onverzekerd zijn voor medische kosten in het buitenland kan een gepeperde rekening opleveren. Een zorgverzekeraar betaalt vanuit de basisverzekering alleen datgene wat men voor een behandeling in Nederland betaalt. Het eigen risico is dan ook voor eigen rekening. Zijn de kosten in het buitenland hoger dan hier, dan betaalt de betrokkende dat zelf. Een goede, uitgebreide reisverzekering dekt die kosten wel.

Nico van Scheijndel

11 juli 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.