Proud to be Senior

Waarschijnlijk vanaf 1 januari 2017 is de niet-reanimeerpenning neutraal verkrijgbaar. Minister Schippers van Volksgezondheid heeft hiermee ingestemd en ondersteunt het initiatief.

Al enige jaren pleiten belangenorganisaties voor het neutraal verkrijgen van de niet-reanimeerpenning. Tot nu toe moet je eerst lid worden van de NVVE, de vereniging voor een vrijwillig levenseinde. Daar komt naar verwachting per 1 januari 2017 een einde aan, als de penning voor een ieder en zonder eerst lid te moeten worden van een organisatie, beschikbaar komt. De Patiëntenfederatie Nederland gaat de penning met subsidie van minister Schippers van Volksgezondheid verstrekken.
De niet-reanimeerpenning wordt om de hals gedragen (veel dames bevestigen de penning aan hun BH-bandje) en geeft aan dat de drager niet gereanimeerd wil worden. De directeur van de Unie KBO, een van de ijverende organisaties, zegt dat het vrij verkrijgbaar komen van de niet-reanimeerpenning het resultaat is van volhouden en een consequente boodschap. “Wel moeten we nu alert zijn of de penning toegankelijk genoeg is vanuit het perspectief van ouderen. Goede voorlichting is cruciaal”.

Nico van Scheijndel

13 juli 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.