Proud to be Senior

Hoop op koopkrachtherstel

juli 4th, 2016

Het kabinet heeft een meevaller van twee miljard euro die ze mag inzetten voor lastenverlichting. Er is goede hoop dat de koopkracht voor ouderen wordt hersteld.

Doordat er geschrapt wordt in de fiscale mogelijkheden voor ondernemers om hun pensioen op te bouwen valt er een flink bedrag vrij die het kabinet kan inzetten voor lastenverlichting. Waar de lastenverlichting zal plaats vinden is nog niet bekend, maar het kabinet heeft herhaaldelijk laten weten dat er geen groepen onevenredig geraakt mogen worden door koopkrachtverlies. Aangezien het Centraal Planbureau eerder berekende dat voornamelijk ouderen volgend jaar een koopkrachtverlies van 1,3 procent zullen lijden, is de kans toegenomen dat ouderen gecompenseerd zullen worden.
De meevaller ontstaat omdat het kabinet het mes zet in fiscale voorzieningen voor ondernemers om pensioen op te bouwen.

Nico van Scheijndel

4 juli 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.