Proud to be Senior

In korte tijd zijn door lokale partijen 10.000 handtekeningen verzameld voor een petitie die pleit voor herstel van de AOW-leeftijd op 65 jaar en het vrijstellen van 60-plussers van de sollicitatieplicht.

De lokale partijen Groep de Mos/Ouderenpartij in Den Haag en de Partij van de Ouderen in Amsterdam zijn de petitie: `Breng de pensioenleeftijd terug naar 65 jaar’ gestart. De petitie is al meer dan 10.000 keer ondertekend.
Volgens een van de initiatiefnemers, Richard de Mos is het verhogen van de AO)W-leeftijd zijn doel voorbij geschoten. De verhoging van de AOW-leeftijd is volgens De Mos gedaan op de voorspelling van grote economische activiteit. “In plaats daarvan kwam de crisis en solliciteren ouderen zich helemaal suf”. Wil van Soest van de Partij voor de Ouderen in Amsterdam heeft ook opgeroepen tot een seniorenpardon voor werkloze 60-plussers in de bijstand. “Geef 60-plussers die echt niet meer aan het werk komen een seniorenpardon, zodat ze vrijwilligerswerk kunnen doen in plaats van heilloos solliciteren naar een baan die niet komt”, aldus De Mos en Van Soest.
Vanmorgen stond de teller van de petitie al op 10.663 handtekeningen.

Nico van Scheijndel

23 juni 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.